No Borders Orchestra: Prvi nastup u okviru turneje ‘Embracing Vulnerability Tour’

“Rana je mjesto gdje svjetlost ulazi u tebe”

Rumi
No Borders Orchestra

OKC Abrašević ugostit će 15. septembra muzičare iz No Borders Orchestra pod dirigentskom palicom Premila Petrovića, koji su na turneji naziva Embracing Vulnerability Tour. Pored Mostara, nastupat će u Novom Sadu (Sinagoga), 17. septembra i u Mariboru (Festival Maribor) 19. septembra.

No Borders Orchestra je simfonijski orkestar u kome sviraju izvrsni profesionalni muzičari iz svih zemalja zapadnog Balkana. Nastao je iz želje da se stvori regionalni simfonijski orkestar najvišeg umjetničkog kvaliteta koji poziva na novu vrstu komunikacije. NBO projekat počiva na dvije osnove: muzici i društvu. Svi nastupi NBO uspešno povezuju muzičku izvrsnost sa sveobuhvatnom svešću o društvu.

Dok se činilo da se svet oporavlja i izvlači iz krize, dogodio se još jedan razoran i nezamisliv događaj – rat u Ukrajini.

Važno je da svi shvatimo gde smo upravo sada i da smognemo hrabrosti da se suočimo s našim trenutnim društvenim, fizičkim, ekonomskim i ekološkim nesigurnostima i ranjivostima.

Ovom turnejom NBO nas poziva da ovu krizu vidimo kao priliku za promenu, otvorimo se i duboko preobrazimo svoj način života.

Program:

Johann Sebastian Bach: O Haupt Voll Blut und Wunden
Davor Branimir Vincze: The Wound is the Place Where the Light Enters You
Isidora Zebeljan: Deserted Village
Steve Reich: Different Trains – Europe – During the War
Arvo Pärt: Cantus in memoriam Benjamin Britten
Franz Schubert: String Quintet in C major, D. 956 – Adagio
Gustav Mahler: Adagietto
Edward Elgar: Nimrod


Ulaz je slobodan, a koncert počinje u 21:00 sati.

Događaj se održava uz podršku Sigrid Rausing Trust.

(No Borders Orchestra/AbrašRadio)