Novoosnovana IT firma u Mostaru podržava rad studenata FIT-a

Studenti prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru ovaj semestar kreiraju marketing projekte i kampanje za više od 30 IT firmi iz cijele Bosne i Hercegovine.

Studentski tim, koga sačinjavaju Selver Avdić, Lejla Čomor, Elmedina Marić, Anis Kazazić, Adnan Ulaković i Salih Nurković, odlučio je za partnera u poduhvatu birati veoma mladu i perspektivnu IT kompaniju – One Digital Group. Na veliko zadovoljstvo studenata, menadžment kompanije je prihvatio saradnju, te se u ovom semestru, zajedničkim snagama, profiliraju inovativne ponude vrijednosti koje će biti praćene optimiziranim portfolijom marketinških alata i medija komuniciranja, saopćeno je.

Kao rezultat uspješne saradnje sa studentskim timom i Fakultetom općenito, suvlasnik firme, Harun Čavčić, sa zaposlenicima, organizovao je prijem i radionicu svim redovnim studentima prve godine studija. Razgovaralo se o proizvodno-uslužnom asortimanu, distributivnim i promotivnim politikama, realiziranim i planiranim projektnim aktivnostima, te inovativnim rješenjima koja će uskoro u formi softverskih rješenja biti prezentirana javnosti, kako na domaćem, tako i na međunarodnim tržištima. Radionica je izazvala veliku pažnju kod studenata, koji su kroz diskusiju i pitanja obogatili znanja i stekli nove praktične vještine.

Članica studentskog tima, Lejla Čomor, nije krila oduševljenje saradnjom u poduhvatu, organizacijom i realizacijom radionice.

“Izuzetna čast je raditi projekat sa kolektivom One Digital Group, i u uslovima koje kompanija pruža svojim zaposlenicima i vanjskim interesnim grupama. Za relativno kratko vrijeme, unaprijedila sam vlastita konceptualna i tehnička znanja, na čemu sam izrazito zahvalna. Moje kolege i ja ćemo dati sve od sebe, pod mentorstvom predmetnog nastavnika, da nastavimo kreirati takva kreativna rješenja i strategije digitalnog marketinga, koje će kompaniji pomoći da stekne još bolju online reputaciju i poziciju na domaćem/internacionalnom tržištu. Posebno mi je drago da su sve kolegice i kolege na godini imali priliku da se detaljnije upoznaju sa ‘našom’ kompanijom, a njihovo zadovoljstvo i oduševljenje po završetku radionice je dodatni garant našeg dobrog izbora partnera – mentora iz prakse. Pripremamo nešto veliko i novo, pratite naš rad!“, naglašava Lejla.