Objavljen trejler za “Renfield”, film o Drakuli u kojem glumi Nicolas Cage

Universal je objavio prvi trejler za “Renfield”, film o Drakuli u kojem glumi Nicolas Cage.

Uprkos radoznalosti obožavatelja Nicolasa Cagea i estetike grofa Drakule u nadolazećem filmu Oscarom nagrađeni glumac ipak nije glavni lik. Umjesto toga, protagonista i imenjak filma je Nicholas Hoult, koji igra desnu ruku transilvanijskog grofa, Renfielda.

Renfield počinje kao odani sluga koji se postepeno razočarava izvršavanjem Drakulinih zlonamjernih djela. Kada mu za oko upadne saobraćajna policajka koju glumi Awkwafina, ljubav podstiče Renfielda da preispita svoj pogled na život i spremnost da nastavi pomagati Drakuli.

Glumačka ekipa uključuje i Bena Schwartza, Adriana Martineza, Shohreh Aghdashloo, Bess Rous i još mnogo drugih.

U Stokerovim spisima, Renfield je prikazan kao zatvorenik u ludnici koji jede živa bića jer vjeruje da će ga njihova krv učiniti besmrtnim. Međutim, Stoker na kraju otkriva da su ovi neobični postupci rezultat ispiranja mozga Drakule.

“Renfield” je režirao Chris McKay, koji je ranije režirao “The Lego Batman Movie” i njegov nastavak, a Samantha Nisenboim je izvršna producentica filma zajedno s Toddom Lewisom. Scenario je zasnovan na ideji kokreatora stripa “The Walking Dead” Roberta Kirkmana.