Održan tradicionalni Božićni koncert u Mostaru

Tradicionalni Božićni koncert i božićni prijem, povodom pravoslavnog Božića, održan je u nedjelju u Mostaru. Božićni koncert, na kojem je nastupila etno-grupa ”Trag”, održao se u nedjelju, u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”’ u Mostaru, a nakon toga uslijedio je svečani božićni prijem u Galeriji kraljice Katarine.

U božićnoj besjedi arhimandrit Lazar Lazarević iz Manastira Žitomislić podsjetio je na važnost Božića i na iskušenja koja donosi današnje vrijeme. Arhimandrit Lazar je rekao da je Božić događaj kada se srećemo s Hristom u današnjoj svakodnevici, prenosi Bljesak.info.

“Isus ne dolazi da bi ostvario naše želje već Božje. Isus Hristos je živ Bog i zato želi da i nas sretne žive i ovoga Božića. Da bi nas sreo žive moramo biti u duhu Božića, a to znači da smo spremni na žrtvu u sadašnjosti”, rekao je arhimandrit Lazar u prepunom Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”.

Okupljeni su uživali u dašku božićnog duha zahvaljujući Srpskom vizantijskomi horu “Mojsije Petrović” i horu djece koja pohađaju pravoslavnu vjeronauku u mostarskim školama. Djeci su podijeljeni paketići, a svi prisutni na kraju su ispred Kosače uživali u vatrometu.

Organizatori koncerta su bili Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska, Klub Srba u Gradskom vijeću Mostara, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta”’ Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo “Gusle”’.