Organizirana humanitarna večer za akademski put studenata u potrebi

FOTO : Facebook

Humanitarna večer za Zakladu SUM bit će održana u srijedu, 5. travnja, u Sveučilišnoj galeriji u Kampusu Rodoč u Mostaru.

Cilj humanitarne večeri je kroz druženje humanitarnog karaktera okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za potrebite studente koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi, bilo da je riječ o studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, studentima slabijeg imovinskog stanja ili studentima s invaliditetom, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Dodaje se kako će prikupljena pomoć, odnosno novčana sredstva, biti usmjerena u financiranje i sufinanciranje školarina te financiranje određenih prostornih prilagodbi na Sveučilištu za studente s invaliditetom.

U priopćenju se ističe kako prodaja ulaznica za Humanitarnu večer počinje danas na Sveučilištu u Mostaru, a studenti mogu podržati svoje kolege kupnjom ulaznice u vrijednosti od 20 maraka u uredu Studentskog zbora svakim danom od 10 do 14 sati.

“Zaposlenicima Sveučilišta ulaznice u vrijednosti od 50 maraka dostupne su na matičnim ustrojbenim jedinicama, dok građani i svi drugi koji žele pomoći ulaznice u vrijednosti od 50 maraka mogu kupiti na štandovima na kampusu Sveučilišta u Mostaru i na šetnici Nikole Šubića Zrinskog”, pojašnjeno je.

Rad Zaklade može se podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na račun Zaklade SUM. Sa Sveučilišta u Mostaru su napomenuli kako je Senat SUM-a tijekom ožujka prošle godine osnovao Fond za socijalno ugrožene studente pod nazivom “Zaklada SUM” s ciljem pomaganja studentima slabijeg imovinskog stanja i potrebama studenata s invaliditetom čime bi se što većemu broju mladih ljudi omogućilo da studiranje i karijeru započnu na Sveučilištu u Mostaru te da svi sadašnji i budući studenti imaju jednaku šansu unutar sveučilišne obitelji.

“Djelujemo snažno i sinergijski jer kako je Moliere kazao: ‘Naša odgovornost nije samo ono što radimo, već i ono što ne radimo'”, zaključeno je u priopćenju.