Otvorene prijave za stipendije Koledža ujedinjenog svijeta

UWC Nacionalni komitet BiH raspisuje natječaj za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta. Natječaj je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 28 stipendija.

Puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora. Nakon provedene selekcije najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljene: 23 stipendije za pohađanje: UWC Mostar (BiH), te po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija),  UWC East Africa (Tanzanija); UWC Changshu (Kina), UWC USA (Sjedinjene Američke Države), te jedno mjesto bez stipendije na koledžu UWC Atlantic (Velika Britanija).

UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže uspjeh i ima široko polje vannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tijekom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim ličnim motivom da im doprinesu.

Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2023.