Performans-predavanje: COVID-19 – strah, mit, lakrdija (Husein Oručević)

Za trajanja pandemije, virtualni svijet postao je još važniji za našu svakodnevnicu i preživljavanje. No, i taj svijet je zaražen i zarazan! Teorije zavjere tip su virusa koji napada našu svijest i osporava kritičko sagledavanje neizvjesne situacije kakva je naša trenutna. Svakodnevno se množe u medijima i preko feedova društvenih mreža. A online svijet se čini naročito neotpornim na njihovo širenje. Strahovi od bioloških i ekonomskih posljedica pandemije dodatno su pojačali njihovu prisutnost. A njihova prisutnost tu je da dodatno pojača naše strahove.

S kim se sve ‘urotio’ COVID-19? Znamo li se boriti protiv teorija zavjera? Kako kritički analizirati medijske sadržaje koji nas toliko plaše? Pregled fenomena i odgovore na ova pitanja predstavit će Husein Oručević u performans-predavanju ‘COVID-19 – Strah, mit, lakrdija’.

Pridružite nam se u srijedu, 15. 7. s početkom u 20 h u našoj Zoom učionici na linku:

https://us02web.zoom.us/j/3598514392?pwd=bjdNNys2cWJmZVJBWk1oOHdrVTU3QT09


(post)COVIDARIUM-1984* je platforma AbrašRadija posvećena društvenim, političkim, kulturnim i ekonomskim aspektima COVID-19 svijeta. Projekt podržala Ambasada Češke Republike