Pero Pavlović: Vlada je za poboljšanje materijalnog statusa svih budžetskih korisnika i građana, ali u skladu s raspoloživim sredstvima u budžetu (Audio)

Iz Vlade HNK poručuju da su spremni na razgovore i na poboljšanje materijalnog statusa svih budžetskih korisnika i građana, ali dodaju da se Vlada može ponašati isključivo u skladu s raspoloživim sredstvima u budžetu.

Portparol Vlade HNK-a Pero Pavlović podsjetio je da je na zadnjem sastanku u nizu sastanaka s čelnicima četiri sindikalne organizacije osnovnog i srednjeg obrazovanja u HNK-u, Vlada upoznala socijalne partnere sa svim dosad učinjenim na tragu poboljšanja prava, radnoga i životnog standarda djelatnika u prosvjeti, ali i kako, zbog manjeg priljeva sredstava u budžet u odnosu na planirano, jednostavno nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza.

Portparol Vlade HNK-a Pero Pavlović

Po njegovim riječima, Vlada HNK-a je tada jasno poručila kako će joj u središtu prioriteta ostati očuvanje svih radnih mjesta u oblasti prosvjete, a radi se o ukupno 3.080 zaposlenih u 49 osnovnih i 29 srednjih škola.

U Vladi su spremni na razgovore i na povećanju materijalnog statusa svih budžetskih korisnika i građana HNK, ali ova Vlada se može i želi isključivo ponašati u skladu s raspoloživim sredstvima.

Za onoliko postotaka koliko se poboljša budžet, takav postotak nije problem realizirati prema socijalnim partnerima – poručio je Pavlović.

(AbrašRadio)