AbrašRadio

Novi medij za bolje društvo

Hercegovina Online #05: Pregled sedmičnih zbivanja u Hercegovini + Week Story: Lasta Čapljina

Donosimo najaktualnije teme zadnjih sedam dana u Hercegovini, među kojima je veliki sportski uspjeh mostarskih nogometnih klubova Velež i Zrinjski. Govorit ćemo o mostarskom festivalu komedije Mostarska liska, koji kroz osam dana u najveći grad na Neretvi donosi najbolje komedije iz regije, ali i o otvaranju manifestacije Prvi Dan mediteranskog voća u Mostaru, kao i internacionalnom festivalu plesa (MoStars).

Nećemo zaobići ni rad Gradskog vijeća Grada Mostara kojem je gradonačelnik Mario Kordić predstavio izvještaj o svom radu i problemima vezanim za regionalnu deponiju Uborak, a zbog koje su mještani sjevernih mostarskih naselja okupljeni oko inicijative Jer nas se tiče ispred vijećnice uoči prošle sjednice donijeli smeće, ukazavši na problem koji im ugrožava kvalitetu života. Donosimo i detalje o održavanju izbora, za koje se koči osiguravanje novaca Centralnoj izbornoj komisiji.

Week Story: Čapljinska tvornica keksa i vafla Lasta, poslije nekoliko godina rekonstrukcije na starom objektu, koji je obnovljen iz temelja i opremljen savremenom opremom, te nakon uspješne probne proizvodnje, jačajući BiH ekonomiju, u srijedu je svečano otvorio svoja vrata. Hercegovačku tvornicu u potpuno novom ruhu, uz prigodnu svečanost koja je okupila brojne goste i visoke uzvanike sa svih nivoa vlasti, simboličnim presijecanjem vrpce, a na veliko iznenađenje svih prisutnih, otvorila su djeca iz čapljinskih vrtića kao najveći ljubitelji slatkiša. Vlasnik tvornice Petar Ćorluka, koji je kupio i oživio nekadašnjeg privrednog giganta s juga naše zemlje kada su svi digli ruke od Laste i donio optimizam bh ekonomiji, kaže kako je, kao i u svakom poslovnom poduhvatu, trebalo hrabrosti za realizaciju cijele priče.

Pripremila Gordana Šimović
Urednik programa Husein Oručević
Tonska realizacija Ahmed Voloder

Muzika: SOAK – last july

Poslušaj:

Add a Comment

Your email address will not be published.

OKC Abrašević 2022 | Newsphere by AF themes.