Pretplatu na Spotify ima preko 200 milijuna ljudi

Foto: Mashable

Iz Spotifyja su se pohvalili brojem pretplatnika njihova glazbenog servisa koji je u posljednjem kvartalu porastao za 14 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dana ranije. Prema tim podacima, broj premium pretplatnika Spotifyja porastao je na 205 milijuna, što je prvi put da je broj pretplatnika nekog glazbenog servisa premašio 200 milijuna, piše zimo.

Osim broja pretplatnika, porastao je i broj mjesečnih aktivnih korisnika (Spotify je, uz određena ograničenja, dostupan i u besplatnoj verziji) koji je krajem godine iznosio je 489 milijuna.

Te su brojke bolje u odnosu na ranija očekivanja iz kompanije te su tijekom trećeg kvartala najavili brojke od 479 milijuna mjesečno aktivnih korisnika i 202 milijuna pretplatnika. No usprkos brojkama boljim od očekivanja, Spotify je nedavno najavio otkaze za oko šest posto zaposlenih, odnosno nešto manje od njih 600.

Što se konkurencije Spotifyja tiče, podaci koje možemo pronaći na internetu pokazuju da Apple Music, Amazonov glazbeni servis, kao i YouTube Music imaju manje od 100 milijuna pretplatnika tako da je švedska kompanija i dalje lider na ovom tržištu.