Prostori koji pokreću: Dodijeljeni grantovi ‘Grad za sve – građanske akcije’

Grantovi za dodjelu bespovratnih sredstava naziva ”Grad za sve – građanske akcije”, dodijeljeni su formalnim i neformalnim lokalnim organizacijama.

U Centru za kulturu Mostar, 31. augusta upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima deset lokalnih organizacija čiji su projekti odabrani.

Ovi grantovi dodjeljuju se u okviru projekta ”Mostar – prostori koji pokreću” koji je podržan od strane vlade UK, a nositelji projekta su: People in Need (PIN), Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više (NV).

Cilj ove grant šeme je potaknuti građane/ke, lokalne organizacije civilnog društva, sportske organizacije, kulturne i obrazovne javne ustanove na implementaciju projekata koji će doprinijeti poboljšanju građanskog, društvenog i privrednog života u Mostaru i pokazati tendenciju povećanja broja učesnika/ca u predloženim akcijama.

Povodom potpisivanja ugovora održana je konferencija za novinare na kojem su govorili Vladimir Ćorić, Atilla Aksoj i Kristina Crnjac.

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija: Boris Filipić

Muzika:
Edoardo Bennato – Ma Che Bella Città

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).