Radio Geometrija #030 – EPP Radio Cafe / Kritički zabavnik / Balkan eksces

Poslušaj:

Treće okruglo (#030) izdanje programa ‘Radio Geometrija’ je pred nama. Ovoga puta donosimo:

EPPRADIOCAFE / VladimirĆorić Nakon desetljeća snažnog gospodarskog rasta, brojni ekonomisti upozoravaju na opasnost od recesije globalnih razmjera. Šta je recesija, kakva je istorijska pozadina ovog fenomena, te koji su popratni uticaji koje smanjenje ekonomskih aktivnosti ima na društvo i politiku? Koje su trenutne gospodarske i geopolitičke okolnosti, te kako recesija utiče na rast populizma? Odgovore na ova pitanja saznajte u novoj epizodi EPP Radio Cafea.

KRITIČKIZABAVNIK/RonaldPanza U Kritičkom zabavniku govorimo o filmu Teret Ognjena Glavonića koji je jedan od najboljih postratnih prikaza iskustva šutnje u novim balkanskim zajednicama. Iskustvo gledanja ovog filma natjerat će vas da razmislite o šutnji kao temeljcu i nosivom elementu novonastalih društava bez društva.

BALKANEKSCES/ LukaMarijanović Ovotjedno izdanje Balkan ekscesa donosi razigrani slavonski ritam i lepršave melodije upakirane u osječki bend ‘Smrt Razuma’. Više o bendu doznajte iz razgovora s pjevačam – Krunom Kajfešom.

Radio Geometrija #030 playlista:

Glass Beach – Classic J Dies And Goes To Hell, Pt. 1

Vagabon – Water Me Down

Thaiboy Digital – IDGAF

Tegan and Sara – I’ll Be Back Someday

Sturgill Simpson – Best Clockmaker on Mars