Radionice pletenja u Narodnoj knjižnici HNK Mostar

Foto: Narodna knjižnica HNŽ Mostar

Narodna knjižnica HNK Mostar u srijedu je započela radionice pletenja koje se održavaju u ciklusu od osam sati, srijedom i četvrtkom s početkom u 17 sati. Pletenje koje je gotovo izašlo iz interesa javnosti i smatralo se pomalo staromodnim postaje sve popularnije u našem okruženju, ali i šire.

”Veliki broj zainteresiranih za sudjelovanje na radionici pletenja u Narodnoj knjižnici HNK Mostar uvjerio nas u ovu tvrdnju! Upravo to nam je poticaj za organizaciju još jedne ovakve radionice, kako bi priliku dobili svi oni koji su izrazili želju, a nisu mogli sudjelovati zbog ograničenog broja sudionika radionice i specifičnosti tehnike pletenja”, navode je iz Narodne knjižnice HNK Mostar.

Voditeljica radionice, umirovljena djelatnice knjižnice, gospođa Nevenka Soče na prvim satima pletenja uputila je sudionice u osnove pletenja, a sudionice radionice koje su pripadale različitim dobnim skupinama povezao je zajednički interes za učenje ove vrste ručnoga rada i želja naučiti nešto novo.

Voditeljica i polaznice radionice pristupile su radu u opuštenoj komunikaciji i ugodnom okruženju, a police s knjigama činile su im ovo druženje i rad još ugodnijim.