Strategija koja pokreće mlade: Razgovor s Amarom Husnićem

Grad Mostar nema strategiju za mlade. Posljednja inicijativa kreiranja takvog dokumenta dogodila se 2013. godine, kada je izrađen nacrt strategije za period od četiri godine, (2014. i 2018.)

Zbog nepostojanja dokumenta kojim bi se mladima omogućio napredak, razvoj i uređen život u gradu, OKC Abrašević organizuje panel koji će okupiti stručnjake/inje iz više oblasti, kao i sve interesne skupine, na čelu s aktivnim nevladinim organizacijama koje imaju iskustvo i informacije ‘s terena’, a cilj panela je (ponovo) pokrenuti priču, ali i potaknuti na proces izrade efikasne strategije za mlade u Mostaru, što će zahtijevati mnogo iskusnog i kvalifikovanog kadra.

Povodom nadolazećeg panela ‘Strategija koja pokreće mlade‘ koji će se održati u Hotelu Mostar, 27. marta s početkom u 10:45 sati, razgovarali smo sa Amarom Husnićem ispred OKC Abraševića, jednim od organizatora s kojim smo razgovarali detaljnije o panelu i dokumentu.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
Rick Springfield – Celebrate Youth

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).