Street Arts Festival Mostar dobio svoj prvi dokumentarni film

Street Arts Festival Mostar dobio je svoj prvi dokumentarni film koji je pred brojnom publikom u subotu je premijerno prikazan u Cinestaru Mostar.

Dokumentarac “The Future of Public Spaces” govori u kulturnom pokretu koji je okupio grupu ljudi u zajedničkoj ideji da stvaraju prepoznatljivu umjetničku platformu.

Zabilježena su događanja sa Street Arts Festivala 2021. i 2022. godine i gostujući umjetnici koji pričaju o svojim radovima i impresijama iz Mostara.

“Ovo je film koji nosi narativ suprotan mnogo čemu što se o Mostaru inače može čuti”, kaže redatelj Jasenko Korjenić, piše Bljesak.info. Film je nastao u produkciji festivalske Udruge Rezon s ciljem da se javnosti približi suština festivala, kolektiv i umjetnici te da se stekne jasniji uvid u progres koji je postignut kroz dugogodišnje djelovanje u kulturnom životu grada.

Realizaciju je podržala Fondacija Kvinna till Kvinna koja je prepoznala važnost ovog umjetničkog pokreta i pojedinaca koji stoje iza njega. “Ponosni smo što na ovaj način možemo predstaviti što to zaista mi radimo, izazove s kojima se suočavamo te vizije i razmišljanja na kojima je utemeljen festival”, kažu iz udruge Rezon. Namjeravaju organizirati još nekoliko projekcija filma u Mostaru te u drugim gradovima BiH i regije.