Sutra otvaranje manifestacije „Mostarsko ljeto“

Svečano otvaranje Međunarodne kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2024” bit će upriličeno u petak, 21.06.2024. godine u Centru za kulturu Mostar, sa početkom u 21.00 sat.

Nakon svečanosti otvaranja publika će imati priliku uživati u koncertu “Sevdah uz saz” na kojem će učestvovati istaknuti interpretatori sevdalinke Alma Subašić i Zanin Berbić.

Ovim putem Alma Subašić promovisat će novi album pod nazivom “Sevdah del Alma” u izdanju muzičke produkcije RTBiH, dok će Zanin Berbić promovisati album pod izdavačkom kućom “Gramofona” iz Sarajeva.

Program će moderirati glumac Armin Omerović, u kojem će predstaviti monologe i poeziju iz probranih dijela „Hadžibega” koja opisuje bosanskog čovjeka, gradove i našu tradiciju na emotivan, dijelom i duhovit i nadasve originalan način, saopćeno je iz Organizacionog odbora.

Koncertom „Sevdah uz saz“ cilj je istaknuti vrijednost i značaj kulturne baštine u procesu izgradnje snažnijeg društva, kroz promoviranje sevdalinke koja predstavlja jedinstveni narodni muzički izraz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja manifestacija „Mostarsko ljeto“ bit će održana od 21.06. do 11.08.2024. god. te će publici ponuditi više od 30 različitih kulturnih sadržaja.

(Agencije/AbrašRadio)