Teniseri BiH danas u Mostaru počinju duele protiv Njemačke

Bosanskohercegovački teniseri danas u Mostaru počinju duele protiv Njemačke u okviru prvog kola Svjetske grupe 1 Davis Cupa.

Susreti će se se igrati 16. i 17. septembra, a našu reprezentaciju čine Damir Džumhur (157. ATP), Nerman Fatić (218. ATP), Mirza Bašić (580. ATP), Andrej Nedić (633. ATP) i Tomislav Brkić (122. dubl ATP), dok njemački selektor računa na Daniela Altmaiera (49. ATP), Yannicka Hanfmanna (54. ATP), Maximiliana Marterera (127. ATP), Kevina Krawietza (14. ATP dubl) i Tima Puetz (23. ATP dubl).

Ekipa koja prva stigne do tri dobijena meča će biti pobjednik,a prvi će na teren danas u 12 sati Fatić koji će igrati protiv Altmaiera, a nakon tog meča igrat će Džumhur i Hanfmann.

Sutra su na rasporedu preostali dueli. U 10:30 sati na teren će parovi Bašić/Fatić i Krawietz/Putz, a ukoliko neka ekipa nakon tog meča ne bude vodila sa 3:0, igrat će se i četvrti, odnosno eventualni peti mečevi.

Četvrti meč bi trebali igrati Džumhur i Altmaier, a ukoliko rezultat bude 2:2, Fatić i Hanfmann će odlučiti pobjednika duela Bosne i Hercegovine i Njemačke.

(Agencije/AbrašRadio)