Tomislav Gracin 30. 11. u Abraševiću

Boem, pjesnik, kantautor iz sjene koga Splićani nazivaju dobrim duhom svoga grada, Tomislav Gracin je muzičar iz Splita koji iza sebe ima dva albuma „Mono“ (2014) i »Dva« (2019) koje je sam snimio, producirao i na njemu odsvirao i otpjevao sve pjesme.

Gracinova muzika je intimna, prožeta različitim muzičkim pravcima, smještena negdje između ArsenaDedića na jednoj i bendova kao Radioheadili Lambchopna drugoj strani, a opet originalan na svoj način.

Neznambaškakobihopisaosvo„Ne znam baš kako bih opisao svoju muziku i u koji bi je muzički žanr smjestio. Nije baš muzika koju ćete pustiti u kafiću ili na tulumima. Pretpostavljam da je na neki način intimna i tiha. Pjesme su nastajale tijekom prošle dvije godine s manjim ili većim pauzama u jednom malom studiju u Splitu i sve ono što se čuje na albumu sam ja – sam u studiju, pritisnem rec, uđem u gluhu sobu, snimim, analiziram, slažem puzzle.“, kaže Tomislav o svom radu.

Nakon prvog  albuma, počeo je s koncertnim aktivnostima, pa tako nastupa na Indirekt festivalu u Umagu, KLFM Radio na cesti u Varaždinu, te na nekim intimijim mjestima.

Jedno vrijeme nastupa s bendom, a 2017. godine otvara čuveni SuperUho festival u Primoštenu. Ove godine je nastupio još u Beogradu i Herceg Novom.

Mostarska publika ima priliku čuti ovog čovjeka uživo na zatvorenoj sceni OKC Abrašević, 30. novembra 2019. godine.

Event: https://www.facebook.com/events/432973860726717

Poslušaj: https://gracin.bandcamp.com/album/dva-2019