U Mostaru počinje besplatna IT edukacija za nezaposlene

Foto: mostar.ba

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, zajedno s partnerima Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNK, provodi niz obuka za IT sektor.

Riječ je o besplatnim obukama za osobe mlađe od 35 godina u trajanju od minimalno tri mjeseca što predstavlja izvanrednu priliku za stjecanje certifikata za poslove: Digital marketing specijalista, Quality Assurance tester i WordPress developer.

Obuke će se organizirati u ciklusima i grupama kroz teorijsku i praktičnu nastavu koja bi mladima osigurala stručna znanja iz IT sektora koji nudi brojne mogućnosti za zapošljavanje, saopćeno je iz REDAH-a.

Podsjećaju da je posljednjih nekoliko godina u našoj zemlji zabilježen rast IT industrije što značajno sudjeluje i u ukupnom bruto društvenom proizvodu. To dovoljno govori o značaju ovoga projekta koji bi kandidatima omogućio efikasniji start i otvorio niz novih mogućnosti na tržištu rada.

Svi zainteresirani za dodatnu edukaciju i prekvalifikaciju koja će im otvoriti nove mogućnosti na tržištu rada, više detalja mogu potražiti u Službi za zapošljavanje HNK.