U utorak 249. izvedba predstave ‘Presuda: Tiha likvidacija’

Mostarski teatar mladih (MTM) na Memorijalnoj sceni 2532 publici će predstaviti 249. reprizu predstave “Presuda: Tiha likvidacija”, koja će biti izvedena u utorak, 27. decembra, u 19:30 sati.

Predstava, koja je autorski projekt Seada Đulića, igrana je širom BiH, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više uglednih festivala na kojima je i nagrađivana.

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, navode iz MTM-a.

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je zapisao kako “sam na pozornici Sead Đulić prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela”.

“Sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”, navodi Bičanić.