Započeli radovi: Mostarska Trimuša uskoro pod rasvjetom

Započeli su radovi na rekonstrukciji osvjetljenja javne rasvjete trim-staze u parku Trimuša koji će građanima i građanka najvećeg grada na Nerevi i njihovim gostima omogućiti da u noćnim satima uživaju u ljepoti popularnog mostarskog okupljališta.

Prema najavama će se uskoro moći šetati Tirmušom u večernjim satima, što će bez sumnje obradovati brojne građane, ali i sportaše koji profesionalno ili rekreativno vole trčati u večernjim satima ili u prirodi trenirati na nekom od rekvizita koji su postavljeni .

Radovi se izvode u sklop projekta “Mostar-Prostori koji pokreću”, kroz su već u Mostaru uređena dvorišta u brojnim kvartovskim naseljeima.

Mostar – Prostori koji pokreću je trogodišnji projekt, koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru. Projektom se namjerava podržati građanke i građane i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavan način.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.