“Ženski razgovori ±1” večeras na sceni HNK Mostar

U povodom Međunarodnog dana žena izvedba predstave “Ženski razgovori ±1” večeras u 20 sati za bit će izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar, a sve žene koje rezerviraju ili su već rezervirale ulaznicu bit će besplatna.

“Ženski razgovori ±1” autorski je projekt Dragana Komadine, Biljane Čakić i ansambla predstave.

U zbirci eseja „Ženski razgovori” Dušan Radović s puno dobronamjerne (auto)ironije i prostodušnog humora tematizira razne stereotipe karakteristične za muško-ženske odnose. U vječnom sukobu s malograđanštinom i cenzurom, svojim se pisanjem uspio oduprijeti banalnosti i prostaštvu svake vrste bez uvrede i jala, bez mržnje i osvetoljubivosti. Kako progovoriti o današnjici sa svim njenim dominantnim izazovima, o vremenu postpandemija, neprekinutih ratova, hiperteksta i posredovanih podražaja, a ne upasti u zamku jeftine moralizacije ili agresivne društvene kvaziangažiranosti? Umjesto kvantitativnog podudaranja s predloškom od kojeg se krenulo tragajući za aktualnim društvenim i osobnim korelatima, došlo je do kvalitativnog susreta s autorom i, prije svega, njegovim smislom za ironiju. Izgradila se pozorišna kuća čvrsto oslonjena u vremenu i prostoru iz kojeg je potekla i za koji je stvorena.

U predstavi Nikolina Marić, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić, Miro Barnjak i Ivan Prskalo.

Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook stranice hnkmostar ili telefonom na broj 036/446 024 od 9 do 16 sati.

Cijene ulaznica: redovnaa 10 KM; studenti, učenici, penzioneri i nezaposlene osobe 5 KM; studenti te nastavnici i zaposlenici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno godišnje karte, saopćeno je iz HNK Mostar.