157: Oliver Arapović (Ekološka udruga Majski cvijet) + Onomatobleja 125

🎙 U 157. izdanju programa Drugo ime za slobodu donosimo:

▶ Oliver Olja Arapović predsjednik je ekološke udruge Majski cvijet koja se brine za korita rijeka Bune, Neretve i Bunice. Ove rijeke i njihov okoliš svjetski su poznati po svom bogatom riječnom i životinjskom životu koji su nažalost u posljednje vrijeme višestruko ugroženi djelovanjem čovjeka. Udruga Majski cvijet odigrala je značajnu ulogu u zaštiti Bunskih kanala na kojima se planirala izgradnja mini-centrala iako se radi o proglašenom parku prirode u ekološko-ribarskoj zoni te uočila niz pravnih propusta. O svim detaljima vezanim za napore zaštite naših rijeka i aktivnostima koje još traju s Oliverom Arapovićem razgovarao je Husein Oručević u sklopu serije intervjua “U našem društvu sa…” u produkciji mreže Naše društvo.

▶ U 125. izdanju Onomatobleje blejat ćemo, između ostalog, o jednom herojskom činu mladog bika Joze i o tome kako nada čini čovjeka čovjekom.

Poslušaj:

🎙 Drugo ime za slobodu – ponedjeljkom od 22 do 23 h premijerno na talasima Radija Otvorena mreža / utorkom na www.abrasradio.info