190: Piralen u banjalučkom Incelu, Erduan Katana + Mi smo Buna (najava) + Onomatobleja 158

U 190. izdanju programa Drugo ime za slobodu poslušajte:

▶ U današnjoj emisiji poslušajte još jedan podcast o incidentu koji se dogodio s otrovnim uljem piralenom u krugu poslovne zone Incel u Banja Luci 2019. godine. Iako je od incidenta već prošlo dosta vremena još uvijek nije jasno kolika je težina utjecaja na okolinu i na živote ljudi, koliko se čini na sanaciji, te koliko su ljudi uopće svjesni opasnosti koja se duboko ukopala oko njih i utječe na zdravlje građana. O svemu ovome poslušajte podcast koji je realiziran u okviru platforme Zemlja Voda Zrak, a zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative. Kroz podcast vas vodi Erduan Katana.

▶ Pred vama je najava drugog dijela radijske reportaže Mi smo Buna autora Huseina Oručevića koja će svoje mjesto naći u narednom izdanju emisije Drugo ime za slobodu 2. augusta. Ova je reportaža napravljena u sklopu platforme Zemlja-Voda-Zrak koja je podržana od strane BHRI-a, programa međunarodne organizacije za migracije u BiH.

▶ U 158. Onomatobleji uvodničar Nikola R priča priču koja se zove ”Ako možeš stajat – ne hodaj, ako možeš sjesti ne stoj, ako možeš leći – ne sjedi”. Zatim slijedi Omer Hodžić sa svojom standardnom rubrikom. Ivor, Duje i Zdena se još uvijek oporavljaju, ali oporavit će se, jer vjerni slušatelji misle i mole za njih.

Poslušaj: