AbrašRadionica: Poziv na radijske radionice u Abraševiću

Voliš da slušaš: radio, podcaste, muziku, uviđavne, motivirajuće ili komične izjave, komentare sa ulice, gradsku vrevu, zvukove prirode, (…)

– Voliš: istraživati, otkrivati, bilježiti, pričati, stvarati, (…)

Pratiš: dešavanja u svijetu, dešavanja u gradu, dešavanja u svom kvartu, muzičku scenu, teatar, film, serije, književnost, nauku, tehnološka dostignuća, svemir, botaniku, zajednicu pčelara, metaluršku industriju, top liste najboljih, najgorih, najnaj stvari, (…)

– Želiš: Izraziti se kroz kreativan rad sa zvukom? Zabilježiti priču koja ti je važna? Obogatiti svoje medijsko iskustvo? Naučiti pisati, snimati, montirati?

Ako se prepoznaješ u bilo kojoj od ovih ili njima sličnih tačaka, OKC Abrašević i AbrašRadio te pozivaju na saradnju.

AbrašRadionica je zamišljena kao edukativan i kreativan prostor za dijeljenje medijskih znanja i poticanje autorskog radijskog stvaralaštva. Alate i vještine koje posjedujemo u redakciji naše radijske zajednice želimo ponuditi prije svega mladim ljudima (ali i svima koji se tako osjećaju), zainteresiranim za radio, medijsku kulturu i pričanje priča. Govorit ćemo o značaju medija zajednice i našim iskustvima, uz pomoć profesionalnih novinara redakcije AbrašRadija pristupit ćemo radijskom novinarstvu i praktičnim alatima istraživanja, dokumentiranja i objavljivanja, obrađivat ćemo zvuk i kreirati zajedno s mladim ljudima, njima bitne radijske priče.

Predznanja i iskustva su dobrodošla, ali ne i neophodna. Dobra volja za učenjem i stvaranjem sasvim je dovoljna. Prijavi se putem OBRASCA.


Radijskom kulturom AbrašRadio i OKC Abrašević bave se zajedno s partnerima StampMedia, Aarhus Global Media, Carpe Diem, Volonterski centar Skopje u sklopu KA2 Erasmus+ projekta ‘Re-inventing Community Radio in the Smartphone Era’