Adventska noćna utrka u Ljubuškom okupila brojne učesnika

Foto: Fena

Adventska noćna utrka u petak je u Ljubuškom blagdanskom ozračju okupila više od stotinu natjecatelja koji su svojim sudjelovanjem obogatiti ovu manifestaciju u tom hercegovačkom gradu.

Riječ je o utrci na 5,2 kilometra sa startom i ciljem na ulazu u Advent u Ljubuškom koja je ujedno i posljednji događaj koji obogaćuje adventsku ponudu tog grada uoči Badnjeg dana.

Utrka je na ulicama Grada Ljubuškog okupila preko stotinu natjecatelja, rekreativaca, sportaša, raznih profila ljudi, starijih i mlađih šaljući lijepu sliku iz Ljubuškog.

Manifestacija “Advent u Ljubuškom” održava od 3. 12 do 3. 1. naredne godine s dosta bogatim i raznovrsnim sadržajem koji održava razne kulturne i sportske manifestacije, likovne izložbe, glazbenienastupe, kreativne radionice i udružuje širok spektar ljudi.

Uz bogat program klizalište na Adventu veličine 200 metara kvadratnih, koje je natkriveno, pravi je magnet, pogotovo za djecu i njihove roditelje. 

Klizalište je za sve posjetitelje besplatno, a kako organizatori navode i cijene u adventskim kućicama su kreirane za svačiji novčanik kako bi uživalo što više posjetitelja u blagdanskom ozračju manifestacije na kraju godine.

Utrku Ljubuški Advent Night Run su organizirali Grad Ljubuški, TZ Grada Ljubuškog, JP Parkovi doo Ljubuški, KŠC Ljubuški i Hrvatski atletski klub Ljubuški.