Drugo ime za slobodu #092 / Street Arts Festival / Bidbook EPK 2024

Street Arts Festival ovog septembra otvara svoju osmu ediciju po redu. Festival je to koji je odaslao afirmativnu poruku ulične umjetnosti u Mostaru pretvarajući grad iz godine u godinu u svojevrsnu galeriju na otvorenom. Iz razgovora s organizatoricom festivala Marinom Đapić saznali smo detalje ovogodišnje programske ponude.

Galerija Mujaga bila je domaćin otvaranja festa. U suradnji Street Arts Festa i Udruženja Zanart 1. septembra upriličena je izložba mostarske umjetnice Dolores Veledar Perić pod nazivom ‘Storytelling in Collage’. Osim likovne umjetnosti i pisanja, Dolores se bavi i analitičkom terapeutikom, a od nedavno djeluje na relaciji Mostar-Stuttgart. Iskoristili smo priliku porazgovarati s autoricom kako o samim izloženim kolažima, tako i o uličnoj umjetnosti u Mostaru uopće.

Mostar zajedno s Banja Lukom i norveškim Bodom plasirao se u samo finale projekta Europske Unije pod nazivom Europska prijestolnica kulture 2024. U drugom dijelu mjeseca septembra kulturnjaci i umjetnici koji su bili dio tima naći će se u Bruxellesu. U Bruxellesu bi tada već trebao biti poznat pobjednik. Koji će to od ovih gradova biti Europska prijestolnica kulture 2024.? Naša sugovornica ispred OKC Abrašević – Kristina Ćorić.

Poslušaj: