Finale radionica urbanog zelenila u OKC Abrašević

U prostorima OKC Abrašević 6. maja održana je četvrta radionica u okviru kampanje ‘Urbano zelenilo‘, čiji je cilj bio ozelenjavanje prostora Abraševića, a koju su organizirali NEŠTO VIŠE, Agencija lokalne demokratije Mostar i OKC Abrašević.

Foto: Nešto više

Kampanja je sprovedena kroz četiri radionice na kojoj su se učesnici mogli upoznati sa urbanim vrtlarstvom, uzgojem biljaka, izrađivanju gredica a na ovoj četvrtoj recikliranjem i kompostiranjem.

Povodom četvrte radionice razgovarali smo sa Maidom Maksumićem iz NEŠTO VIŠE, nastavnicom Alisom Trbonjom-Kahriman koja je vodila radionicu o kompostiranju te smo pitali najmlađe učesnike za dojmove.

Kampanja je podržana kroz projekat ‘Mostar – Prostori koji pokreći’ koji financira vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Pripremio: Nikola Rončevič

Muzika:
Rush – The Trees

👂 Poslušaj: 👇


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više