Urbano zelenilo: Treća radionica uzgoja biljaka na krovu zgrade, balkonu i terasi

Treća radionica akcije ozelenjavanja prostorija Abraševića održat će se 15. aprila s početkom u 10:00 sati na temu “Uzgoja biljaka na krovu zgrade, balkonu i terasi”.

Polaznici će pripremati i saditi biljke u već pripremljene gredice na krovu i dvorištu Abraševića.

Voditelj radionice Muhamed Garib inžinjer je poljoprivrede i premakulturni dizajner, zaposlen u socijalnom preduzeću EkoDizajn d.o.o. Mostar koje se bavi uređenjem i planiranjem vrtova na permakulturan način, uzgojem ekološkog voća i povrća po permakulturnim principima te edukacijom pojedinaca i grupa na razne teme iz oblasti poljoprivrede i permakulture. Od 2016. godine permakulturom se bavi na imanju Udruženja građana “NEŠTO VIŠE.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem linka

Akciju ozelenjavanja Abraševića i zelene radionice realiziraju Nešto više, Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar i OKC Abrašević u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).