Građani Mostara izabrali da se obnavlja park i dječje igralište

Nakon javnog glasanja otvorenog za građanke i građane Mostara, odabrane su prve dvije lokacije – javna prostora na otvorenom, koje će biti preuređene i oplemenjene novim sadržajima, priopćeno je iz organizacije People in Need.

Kako navode, u idućim tjednima počet će radovi na izgradnji parka za djecu i osobe starije životne dobi u naselju Vrba, kao i na uređenju dječjeg igrališta u Ulici Kralja Tomislava između solitera.

Građani birali 

Projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” kroz svoje projektne aktivnosti nastoji poboljšati funkcionalnost otvorenih javnih prostora u Mostaru za dobrobit svojih građana.

PIN je sa partnerima proveo javno glasanje tijekom ljeta gdje su građani Mostara imali priliku izabrati javni prostor na otvorenom koji prema njihovom mišljenju zaslužuju poboljšanja.

“Svojim glasovima građani su dali prednost određenom broju lokacija prema gradskim područjima koji su se kandidirali za administrativnu i pravno-tehničku provjeru, u skladu s raspoloživim financijskim sredstvima, usklađenosti sa projektnim prioritetima i vremenskim okvirom za implementaciju”, kazala je Veronika Jelinkova, direktorica projekta “Mostar – Prostori koji pokreću”.

Investicije 

Ona je objasnila da ova provjera u imovinsko-pravnim okvirima u kojima djelujemo, traje vrlo dugo, zato je odlučeno da se započne sa intervencijama u javnim prostorima na otvorenom koji ispunjavaju administrativnu i pravno-tehničku provjeru već sada, a koji prema mišljenju građana trebaju biti preuređeni. People in Need, koji je u ime Projekta zadužen za upravljanje investicijama u javnom prostoru, nastavlja sa administrativnom i pravno-tehničkom provjerom ostalih lokacija koje će također ući u postupak uređenja kada se za to ispune uvjeti i u skladu sa raspoloživim budžetu.

Projekat Mostar – Prostori koji pokreću financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).