Hercegovina Online #18: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Južna obilaznica Mostara

🎙️ U 18. izdanju magazina Hercegovina Online donosimo:

TJEDNIK SEDMIČNIK: Počela predizborna kampanja za predstojeće izbore koji će se održati drugog dana u desetom mjesecu ove godine. Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona odlučila nezaposlenim porodiljama 12 mjeseci isplaćivati novčanu naknadu po 398,40 KM. Sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara eskalirala svađom vijećnika oko izmjene naziva Ulice maršala Tita. U Mostaru otvoren prvi ured Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini. Split donirao Mostaru 20 polovnih autobusa i četiri minibusa za jačanje javnog prijevoza.

Za Tjednik sedmičnik govore: Ilija Cvitanović (HDZ 1990), gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković.

WEEK STORY: Projekat Južne obilaznice Mostara, o kojem se decenijama priča kao strateškom projektu koji će rasteretiti saobraćaj kroz najveći grad na Neretvi i modernom saobraćajnicom ga povezati sa zapadnom Hercegovinom, a u konačnici i sa Dalmacijom, odvija se punom parom. Naš sagovornik je direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić.

🎙️ Pripremila Gordana Šimović
Urednik emisije Husein Oručević
Tonska realizacija Ahmed Voloder

🎧 Muzika:
🎹 Silversun Pickups – Hereafter (Way After)
🎹 JID, Kenny Mason – Dance Now

Poslušaj: