Hercegovina Online #11: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Magistrala Stolac-Neum

U 11. izdanju emisije Hercegovina Online:

Unutrašnji autoportret: Zdzislaw Beksinski u Mostaru / Foto: Monika Bazina, OKC Abrašević

TJEDNIK SEDMIČNIK: Govorit ćemo o poskupljenjima i odluci parlamentaraca da sebi povećaju plaće za 500 KM, ali i početku predizborne kampanje za nadolazeće izbore u kojoj je lider HNS-a i HDZ-a Dragan Čović najavio borbu Borjane Krišto za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u BiH. Nećemo izostaviti ni rad Gradskog vijeća Grada Mostara koji je na prošloj sjednici donio niz odluka i zaključaka, kao ni uzavrele ljetne temperature koje u Mostaru prelaze živu od 40 stepeni i zadaju hitnim službama pune ruke posla. Donosimo i detalje o umjetničkoj izložbi fotografija poljskog umjetnika Zdzislawa Beksinskog u Mostaru čime se znatno obogatila kulturna scena najvećeg grada u Hercegovini.

Za Tjednik sedmičnik govore Mario Kordić, Salem Marić, Dragan Čović, Arman Zalihić, Boris Filipić.

WEEKSTORY: Priča ove sedmice, tjedna i hefte spektakularno je otvaranje magistralne ceste duge 36,5 kilometara od Stoca do Neuma, koja je nakon višedecenijskih strateških planova konačno povezala Neum kao jedini bosanskohercegovački grad na moru sa ostatkom zemlje.

Za Week Story govore Fadil Novalić, premijer FBiH, Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBIH, Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste FBiH, Stjepan Bošković, gradonačelnik Stoca, Dragan Jurković, načelnik Neuma

Pripremila Gordana Šimović
Urednik emisije Husein Oručević
Tonska realizacija Ahmed Voloder

🎧 Muzika:
🎹 Adele – Easy On Me
🎹 Pink Floyd – Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

👂 Poslušaj: 👇