Hercegovina Online #35: Sedmični pregled zbivanja u Hercegovini + Week Story: Gost vijećnik GVGM Kažimir Miličević (HDZ BiH)

🎙 Vrijeme je za prvo izdanje magazina Hercegovina Online u 2023. godini. Ovaj put ćemo se osvrnuti na protekle dvije sedmice, veliki je broj interesantnih zbivanja.

TJEDNIK SEDMIČNIK: Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona na sjednici održanoj u četvrtak usvojila je Budžet kantona za 2023. godinu u iznosu od 328.143.830 maraka. Govorilo se i o uspostavljanju vlasti u kantonu. Gradsko vijeće Grada Mostara nije usvojilo Budžet ali jeste privremeno finansiranje za prva tri mjeseca. Donesena odluka o javnoj raspravi o Budžetu, gradonačelnik nam je govorio o aerodromu, Partizanskom spomeniku te Uborku. Kantonalni sud u Sarajevu poništio je Okolinsku dozvolu za gradnju kamenoloma u mjestu Kuti – Livač. Nadomak Mostara, izbio je problem sa pronalaskom izvođača radova za obnovu Karađoz-begovog mosta u Blagaju. Federalni hidrometeorološki zavod od 1. januara 2023. godine počeo je u Mostaru sa službenim mjerenjima koncentracije zagađujućih materija, a na kraju informacija da je za Novu godinu u Mostaru bilo oko 15.000 turista

Za Tjednik sedmičnik govore: ministar finansija HNK Adnan Faladžić, zamjenici predsjedavajućeg Skupštine HNK Džafer Alić i Tomislav Martinović, predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara Salem Marić, gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

WEEK STORY: U priči sedmice ugostili smo vijećnika u Gradskom vijeću Grada Mostara i predsjednika kluba HDZ BiH Kažimira Miličevića.

Pripremio Neđad Husković
Tonska realizacija Ahmed Voloder

Muzika:
Nia Archives – So Tell Me…
Billy Nomates – Fnp

Poslušaj: