Prostori koji pokreću: O novom ruhu Pozorišta lutaka u Mostaru

Pozorište lutaka u Mostaru ovu godinu započelo je u radnoj atmosferi. Ova ustanova jedna je od dobitnica bespovratnih sredstava iz projekta Mostar – Prostori koji pokreću, koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a koji za cilj ima revitalizaciju javnih prostora u Mostaru.

Cilj omogućavanja bespovratnih sredstava je poboljšanje javnih prostora u zatvorenom kako bi se povećao broj posjetilaca i korisnika te stvorio zadovoljavajući radni ambijent omogućivši bolju produkciju.

Prilikom posjete AbrašRadija Pozorištu lutaka u Mostaru, razgovarali smo sa direktorom ove ustanove Edinom Kmetašem, umjetničkim direktorom Nedžadom Maksumićem i glumicom Dianom Ondelj-Maksumić koji su nam približili značaj aktualnih intervencija u svom prostoru.

Pripremio Nikola Rončević

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).