Prostori koji pokreću: Nova Velika scena Pozorišta lutaka u Mostaru

U Pozorištu lutaka u Mostaru započeli su radovi na ‘daskama koje život znače’. Nakon 25 godina intenzivnog korištenja, uklanjanjem starog marionetskog mosta Velika scena pozorišta prošrena je u dubinu dodatna 3 metra što će omogućiti postavljanje većih scenografija i kvalitetniju komunikaciju među akterima na sceni.

Zamjena dasaka na Velikoj sceni samo je jedan od radova koje Pozorište lutaka u Mostaru realizuje u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću. Iz uprave najavljuju kako će zahvaljujući ovim projektnim intervencijama 2023. godina biti i izgledom i planovima jako interesantna, kako za uposlenike, tako i za publiku za koju se već sprema bogat novi lutkarski sadržaj.


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više