Kultur Shock 13. aprila ponovo u Abraševiću

Kultur Shock će u četvrtak, 13. aprila, nakon četiri godine, ponovo zasvirati u Abraševiću, a kao muzička podrška uz njih će nastupiti Erik and the Worldly Savages.

Kultur Shock je nastao prije 26 godina u Seattleu pod vodstvom Srđana “Gine” Jevđevića iz Sarajeva, koji je oko sebe okupio ekipu iz raznih dijelova ex-Yu i svijeta, a ubrzo su prepoznati kao underground atrakcija. Prvotno koketiranje s raznim kombinacijama raznih glazbenih stilova rezultiralo je stvaranjem gipsy-punk žanra kakvog danas poznajemo. Često ih uspoređuju s Gogol Bordellom ili S.O.A.D.-om, a njihova je glazba bogatija za taj balkanski “touch” – svojevrsni sevdah-gipsy-punk-rock-metal, koji odlično pristaje domaćoj publici te garantira živahnu plesnu atmosferu.

Zaljubljen u Balkan, kanadski pjevač i tekstopisac Erik Mut napustio je svoj rodni grad Toronto 2008. godine kako bi živio u Beogradu. Inspiriran kulturom i zvukovima istočne Europe i Mediterana, pokrenuo je Worldly Savages u Beogradu, naposljetku stvorivši bend na turneji koji je rasplesao publiku diljem Europe svojom zaraznom folk punk energijom svirajući preko 250 nastupa diljem kontinenta. Worldly Savages je živahna, zabavna glazba s porukom: Nadiđite svoju kulturu i istražite svijet. Oslobodite se svog društva. 

Ulaznice će biti u prodaji od 10. marta, a moći će se nabaviti na sljedećim lokacijama: K19 – OKC Abrašević, KLUB 27 – MC Pavarotti i Caffe Tecó.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 15 KM, a nakon pretprodaje 20 KM.

(K-19)