LDA Mostar: ‘Živa biblioteka’ i diskusija ‘Mladi u kulturi’

U organizaciji Agencije lokalne demokratije Mostar 11. januara u HDHS Kosača održana je panel diskusija pod nazivom ‘Mladi u kulturi’ na kojem se raspravljalo o tome koliko je kultura promovirana, koliko privlači mlade te koliko oni sami učestvuju u planiranju kulturnih događaja. Na panelu su govorili Anita Miličević, Elma Marić, Mustafa Stupac (OKC Abrašević), Tajma Guzin (MC Pavarotti) i Merima Bećirović (LDA).

Pored diskusije ,”Živa biblioteka” je bila intermezzo u kojem je predstavljen neposredan susret s različitim vidovima umjetničkog izražavanja, lutkarstvom Lutkarskog kazališta Mostar i Pozorišta lutaka Mostar, muzikom Mostar Rock Schoola, strip umjetnosti Udruge MoStrip te pisanom riječi Emine Kovačević.

Za AbrašRadio o ovom događaju govore Selma Žuljević iz LDA, Mustafa Stupac iz OKC Abrašević, Ali Kamer Aksoy iz Pozorišta lutaka u Mostaru te Aljoša Golo kao mladi posjetitelj.

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija. Ahmed Voloder

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).