LDA: Samoprocjena kapaciteta Grada Mostara, razgovor s istraživačicom Jelenom Krešić

U vrijeme održavanja Akademije liderstva u hotelu Mostar 14. studenog, predstavljena je publikacija “Samoprocjena kapaciteta Grad Mostar temeljena na 12 principa dobre lokalne samouprave u poređenju sa stanovištima građanki i građana”, što je bila jedna od projektnih aktivnosti LDA Mostar, u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću.

Povodom predstavljanja publikacije, razgovarali smo sa Jelenom Krešić iz LDA Mostar, jednom od istraživačica na ovoj publikaciji, a koja nam je rekla što obuhvaća ova publikacija, kakvi su rezutati samoprocjene, kakve su korelacije sa treningom Akademije liderstva i njene daljne implikacije.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
Queens of the Stone Age – No One Knows

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).