Mostar Rock School mlade muzičare predstavlja u Abraševiću

Prezentacija Akademskog odjela Rock škole Mostar održat će se u petak, 23. 12. u OKC Abraševiću , s početkom u 20:00 sati.

Na početku koncertne večeri, atmosferu će zagrijati DJ Riki. Akademski odjel Rock škole Mostar je namijenjen talentiranim polaznicima, koji vrlo brzo napreduju i koji su dostigli visok nivo muzičkih vještina.

Pohađanjem nastave na naprednom školskom odsjeku polaznici stječu i primjenjuju napredna znanja iz oblasti aranžiranja, harmonije, improvizacije, interpretacije i skladanja u polju popularne i urbane muzike. U sklopu naprednog programa, odvija se grupna nastava u nekoliko formacija, kao što su vokalni ansambl i big bend, poznat i kao Akademski bend. Na koncertu će upravo ovaj bend predstaviti vlastite aranžmane poznatih numera, ali i svoj autorski rad.

U bendu sviraju Darija Matijević (vokal), Asja Zara Aksoj (vokal i violina), Riad Guzin (bas i perkusije), Luna Katarina Karan (bas i perkusije), Petra Banović (bubanj i perkusije), Ema Haznadarević (bubanj i perkusije), Ante Prusina (gitara), Nihad Kurtović (gitara), i Lucija Marinčić (klavijature i bubanj).