‘Neretvana’ – Novi album mostarske trojke Jufkamental

Prošli tjedan, u produkciji Mostar Rock School održan je koncert u klubu K19-OKC Abrašević na kojem je alternativni mostarski bend Jufkamental promovirao svoj drugi album naziva ‘Neretvana’. Koncertna podrška bio je sastav Farsa s kojim su išli i na turneju u sklopu promocije albuma, a svirali su u Sarajevu, Zenici i Prijedoru.

Jufkamental sviraju od 2017. godine u sastavu Hamza Badžak, Alan Jusufbegović, i Riad Šuta. Do Neretvane imaju objavljen jedan album i zapažene nastupe na festivalima Live Stage Festival, Srebrenica Wave, SARS Music Festival, Elza Fest i dr. Albumu Neretvana je pored promo turneje, prethodio i angažman u video spotovima za pjesme ‘Haj sad’, ‘Svaki vaki’, ‘Van sebe’ .

Saznajte zašto ‘Neretvana’, daljnje planove Jufkamentala, ali i poneki sočan detalj sa skore turneje iz razgovora koji smo snimili sa frontmenom Hamzom i basistom Alanom, a povodom promotivnog koncerta u Abraševiću, podržanog kroz projekt Mostar – Prostori koji pokreću.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
Jufkamental – Ispod mog dugog tamnog kaputa

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).