Mostarski DJ-evi uveli šestojanuarsku diktaturu: Lobo Tomski + Zagintosh + Bobi

Tomski melje kranjsku

Fraza za svakoga po nešto dobila je novo značenje šestog januara, kada je u Mostaru bilo za svakoga sve, barem što se tiče elektronske muzike.

Na tri lokacije u isto vrijeme mogli ste slušati četiri disk džokeja koji su zagrijali mase omladinaca i onih koji se tako osjećaju.

U baru K19 u OKC Abrašević Lobo Tomski je proglasio šestojanuarsku DJ diktaturu. Samoprozvana kmetina, oslobodio je prostor kricima mljevenja i drobljenja, prizivajući rasplesane male vatrene vragove koji su piralenskim suzama radosnicama napokon dočekale hardkick nojzaru i čija su gladna ušesa proždirala kranjske kobasice.

Klub 27 u Muzičkom centru Pavarotti, bio je mjesto sinestezije auditivnih, vizualnih i taktilnih doživljaja, koji su se odvijali ispred platna, podno disko kugle, a svoje orgazmičke setove puštali su DJ Jozo i Zaginstosh.

Na kraju večeri, u noćnom baru Duradžik, za polumaratonsko vrćenje ploča bio je zadužen DJ Bobi. Krcati Duradžik pretvorio se u košnicu u kojoj su pčele đuskale trljajući svoja tjelesa jedne od druge. Za sardine je Bobi svojim setom od kuće napravio dom.

Povodom ovod događaja razgovarali smo sa Lobo Tomskim, Zagintoshom i DJ Bobijem koji su nam ljubazno ustupili vrijeme kako bi progovorili o značaju ove večeri.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:

Manni Dee – Abundant Fuckry

Eric Copeland – Call me jose

Axel Boman – Atra
Kraftwerk – Techno Pop

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).