Next You #31: Iva Korbar, Spasimo Ričinu + Jaša Bužinel, festival Sonica + Svetlana Spajić, 20 godina OKC Abrašević

U 31. izdanju Next You donosimo:

RADIO ROŽA: Gošća Radija Roža je Iva Korbar, članica inicijative Spasimo Ričinu. Objašnjava ekološke probleme do kojih bi moglo doći kad bi se na toku rijeke Rječine izgradili brana i akumulacijsko jezero. Priču donosi Marina Jakšić

RADIO ŠTUDENT: Sagovornik ljubljanskog studija je Jaša Bužinel, jedan od organizatora festivala savremene elektronske muzike Sonica koji se ove godine odvija u aprilu. Prilog donosi Ula Kranjc.

ABRAŠRADIO: OKC Abrašević iz Mostara ove godine puni 20 godina od obnove rada. Povod je to za okupljanje dugogodišnjih prijatelja i svojevrsnih umjetničkih zidara Abraševića, u prvom redu muzičara koji su ovdje nastupali kada zidova još nije ni bilo. Muzički dio rođendanskog programa otvorila je beogradska pjevačica Svetlana Spajić koja nas je 25. marta provela kroz prostor pjesme, pripovjedanja i emocija, starih napjeva, ojkalica, pozdravnih pjesama, makedonskih, čeških, romskih i sefardskih. O bogatom repertoaru, predstavljanju pjesama, njihovom značenju nekad i danas, razgovor sa Svetlanom Spajić vodio Ronald Panza.

Voditelj: Boris Filipić
Produkcija: AbrašRadio

Muzika:
Ochi – Dječak iz vatre
Nihiloxica – Supuki
Svetlana Spajić – Live in Abrašević

Poslušaj: