Next You #46: Aleksandra Mirimanov, Dream Theatre + Vasil Tasevski + 15. Festival Tresk

U 46. izdanju Next You poslušajte:

KULTURANOVA, Novi Sad: Gošća novosadskog studija je Aleksandra Mirimanov, članica i saradnica na projektima Kulturanove. Pored osnovnih studija slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i tri godine edukacije iz psihoterapijskog modaliteta – Integrativna art psihoterapija, Aleksandra Mirimanov je završila i obrazovni program Centra za ženske studije iz Beograda. Radila je kao likovna pedagoškinja, nastavnica, voditeljka likovnog programa za decu, mlade, odrasle, izbeglice i korisnike psihijatrijskih usluga, a godinu dana je radila i u izbegličkom kampu u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom. Asocijacija Kulturanova, u okviru projekta Dream Theatre uskoro ima premijeru predstave u kojoj su glumci pripadnici marginalizovanih grupa. O samoj predstavi, procesu njenog nastanka i inkluziji sa Aleksandrom Mirimanov razgovarala Jelena Božić.

KANAL 103, Skopje: Priča s Kanala 103 vodi nas od cirkusa do analogne fotografije. Gost skopskog studija je Vasil Tasevski makedonski multimedijalni umjetnik s trenutnom adresom u Francuskoj. 16. marta u Muzeju Makedonije u Skopju otvara se njegova prva samostalna izložba pod nazivom ‘Osetljiva tkiva’, a rijel je o izložbi analognih fotografija rađenih na fotografskom papiru u boji u velikim, nestandardnim formatima. Razgovor s Tasevskim donosi Gjorgji Janevski.

RADIO ŠTUDENT, Ljubljana: Festival Tresk ove godine obilježava 15. rođendan. Primarno je riječ o festivalu na kojem lokalne izdavačke kuće predstavljaju nova izdanja na open-air marketu, ali koji uključuje i bogat dijaloški program i nekoliko koncerata. Ove godine line-up čine Đo, Blaž, Joondroid, Moving As a Giant, Marka San x Fraw Blanka, Stagnat, mala roza muca & pixel.bambi i nastynancy. O svemu više s organizatoricom Marijanom Kuljanac razgovarao Jan Kopač s ljubljanskog Radija Študent.


Muzika:
Zarkoff – Reclusivist
Lopoč – Nema proljeća
MRT – Unproportioned (Remix)
Lufthansa – Кула
Marka San x Fraw Blanka – Dead Spaces
Subotex – Ništarija

Voditelj: Boris Filipić
Produkcija: AbrašRadio

Poslušaj: