Prostori koji pokreću: Popularna Trimuša dobila led rasvjetu

Popularna mostarska Trimuša konačno je dobila javnu rasvjetu u sklopu Projekta “Mostar-Prostori koji pokreću”, čime je Mostarcima i njihovim gostima omogućeno da i tokom noćnih sati uživaju u prirodnim ljepotama omiljenog okupljališta, što će potpuno promijeniti sliku ovog javnog prostora.

Dokumentaciju o primopredaji radova na rekonstrukciji javne rasvjete u park-šumi Trimuša, koji su izvedeni u sklopu projekta “Mostar – Prostori koji pokreću”, u Gradskoj vijećnici su potpisali gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predstavnica organizacije People in Need koja vodi projekt, direktorica projekta Veronika Jelinkova, te izvođač radova odabran na javnom pozivu, ELKO-MARIĆ d.o.o. Mostar.

Na Trimuši je u okviru projekta koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izvršena rekonstrukcija 70 rasvjetnih tijela s led-lampama.

“Ovom investicijom vrijednom više od 70 hiljada britanskih funti, građanke i građani Mostara dobit će jedan bolje osvijetljen i sigurniji prostor za rekreaciju, sportske treninge i druženje u prirodi”, izjavila je direktorica projekta Veronika Jelinkova.

Grad Mostar je također poduzeo akcije čišćenja park-šume od smeća i uvođenje novog sadržaja, a neki od projekata revitalizacije obuhvaćaju uređenje dječjeg igrališta, postavljanje klupa s naslonom uz samu šetnicu u park-šumi.

Planirano je uređenje košarkaškog igrališta i urbanog mobilijara, a sve s ciljem kako bi popularna mostarska Trimuša dobila novi izgled za dobrobit svih građana Mostara.

Ove aktivnosti Grad Mostar realizira uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Republike Hrvatske.

Mostar – Prostori koji pokreću je trogodišnji projekt, koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru. Projektom se namjerava podržati građanke i građane i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavan način.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).