AbrašRadio

Novi medij za bolje društvo

Mape koje te pokreću: Mostar iz drugog kuta – Razgovor s Ronaldom Panzom

305608012 3184230341835901 1302077909940797908 n Mape koje te pokreću: Mostar iz drugog kuta - Razgovor s Ronaldom Panzom
Ronald Panza, OKC Abrašević

U OKC Abrašević je skoro predstavljena Mapa nevidljivih mostova, prva u nizu Mapa koje te pokreću, jedne od aktivnosti koju Abrašević realizira u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću. Mape su motivirane manjkom interesovanja za povijest i sjećanje grada, posebno među mladima, što se potvrdilo i sociološkim istraživanjima centra o životu i ponašanju mladih koji žive u podijeljenim zajednicama.

Tim u sastavu Monika Bazina, Husein Oručević, Ronald Panza i Boris Filipić kreirao je interaktivnu mapu čija je osnovna svrha sačuvati znamenite lokacije od zaborava te ohrabriti i educirati šetače, a posebno mlade ljude.

Nakon predstavljanja Mape nevidljivih mostova, o njenom značaju, namjeni i načinu korištenja, porazgovarali smo sa Ronaldom Panzom, autorom tekstova i direktorom OKC Abrašević.

🎙Pripremio Nikola Rončević

🎧 Muzika:
🎹 Lake Haze – Xyleac

👂 Poslušaj: 👇


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

OKC Abrašević 2022 | Newsphere by AF themes.