Prostori koji pokreću: Objavljena preliminarna lista kandidata za prostore u zatvorenom

Prostori koji pokreću

U okviru javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za poboljšanje uvjeta u javnim prostorima u zatvorenom u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću prema broju osvojenih bodova i trenutno raspoloživom budžetu za fazu broj 2, kvalificirali su se sljedeći aplikanti:

 1. JU Centar za kulturu
 2. Lutkarsko kazalište Mostar
 3. Centar za stara i iznemogla lica – osobe Mostar
 4. JKU Muzički centar Pavarotti
 5. Ustanova “Centar za socijalni rad grada Mostara”
 6. JU Kulturni centar Mostar sjever
 7. Udruga za Down sindrom Mostar
 8. JU Muzej Hercegovine Mostar
 9. JU Narodno pozorište
 10. JU Dječiji dom Mostar
 11. Pozorište lutaka u Mostaru
 12. Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” Mostar
 13. Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača

Sukladno Smjernicama javnog poziva za javne prostore u zatvorenom, od svih gore navedenih aplikanata zatražena je dodatna dokumentacija iz Priloga 7 navedenih Smjernica, koju trebaju dostaviti do petka, 21. 10. 2022. godine.

Pristiglu dokumentaciju će evaluirati Komisija za ocjenjivanje sastavljena od osoblja organizacije People In Need (PIN) i partnera u konzorciju, po potrebi uz podršku vanjskih stručnjaka.

U slučaju neispunjavanja traženih zahtjeva u okviru ove faze javnog poziva, komisija može diskvalificirati aplikanta i dati prednost sljedećem po broju osvojenih bodova i shodno raspoloživom budžetu.

Finalna lista budućih korisnika bespovratnih sredstava će biti objavljena na projektnoj web-stranici u narednim sjednicama.Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).