S autorom Jasenkom Korjenićem i umjetnicom Majom Rubinić o dokumentarnom filmu ‘The Future of Public Spaces’ (Udruga Rezon)

U produkciji Udruge za unapređenje urbane kulture, suvremene i javne umjetnosti “Rezon”, u mostarskom Cinestaru, održana je premijera dokumentarnog filma ”The Future of Public Spaces” ili ”Budućnost javnih prostora”.

Dokumentarac u trajanju od 60 minuta govori o jedanaest godina djelovanja Street Arts Festivala, platforme koja okuplja brojne pojedince u umjetničkom i društvenom pokretu. Na filmu se mogu vidjeti članovi udruge Rezon i umjetnika involviranih u rad na Street Arts Festivalu koji dijele svoju introspekciju, iskustva te govore o važnosti jedanaestogodišnjeg rada na davanju vizualnog i estetskog identiteta Mostara.

Povodom prikazivanja filma sa redateljem Jasenkom Korjenićem razgovarali smo o bitnosti dokumentiranja, produkciji i zahtjevnosti stvaranja dokumentarca, te sa umjetnicom Majom Rubinić koja nam je kroz pitanje zašto se dokumentarac zove upravo tako, pokušala odgovoriti i kakva je budućnost javnih prostora u Mostaru.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
We Are Scientists – Nobody Move, Nobody Get Hurt

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više