Splitska punk rock četvorka Špurijus 14. oktobra u Abraševiću

Dizajn: Boris Pehar

Dani topline su napustili Mostar ranije nego inače i još nam nije jasno šta se događa. U međuvremenu, dok smo u bunilu, naša tijela se smrzavaju. Da bi se zagrijali i zaustavili smrzavanje, Špurijus stiže da nas natjera na skakanje, a možda zaplešemo i koji pogo.

Za sve one koji slučajno ne znaju:

ŠPURIJUS je četvorka iz Splita koja već 24 godine prži punk rock, na momente dosta melodičan, sa društveno angažiranim tekstovima prožetim humorom i satirom. Iza sebe imaju hrpu koncerata i spotova ali i nekoliko albuma od kojih je najfriškiji album ‘Išijas’ objavljen 2021. pod etiketom Dallas Records. Po prvi put dolaze u Mostar i demonstrirat će kako se svira punk sa hrpom iskustva iza sebe, a najavili su i pjesmu iznenađenja posebno za Mostarce.

YouTube / Facebook
__________________________________________

Upad: DŽABA
Start: 21:00
Lokacija: OKC Abrašević
[Slušaonica i druženje u Abrašu će početi dosta ranije pa slobodno svratite na piće i prije devetke.]

FACEBOOK EVENTProjekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).