Stand up koji pokreće: Premijera showa ‘Stereotip’ u Abraševiću

U četvrtak, 9. marta u klubu K-19 u Abraševiću imate priliku vidjeti rezultate najnovijeg ciklusa naših stand up radionica – show ‘Stereotip’!

Posljednjih sedmica stand up komičari u Abraševiću rade na kreiranju svježeg materijala, tematski vođenog sveprisutnim stereotipima i predrasudama u našem društvu.

Specifičnost novonastalog showa je u tome što su grupnom radu doprinos dali prije svega novi mladi ljudi zainteresirani za stand up, a koji su kroz niz radioničarskih susreta proteklih sedmica imali priliku upoznati se sa osnovnim alatima za pisanje i izvođenje šala.

Zajedno s polaznicima, mladim ljudima koji se tek trebaju okušati na sceni, nastupit će standardna stand up ekipa u sastavu Omer Hodžić, Sanjin Ćorić, Haris Hodžić i Luka Marijanović, dok je gost ovog ciklusa komičar Branko Krsmanović.

Show starta od 20:30 h, a ulaz je besplatan.

Stand up radionice u Abraševiću podržane su kroz projekt Mostar – Prostori koji pokreću 


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).