Stereotrip zasvirao u Abraševiću: Razgovor s frontmenom Markom Petrovićem

Stereotrip

Alt rock sastav Stereotrip su 2019. godine oformili pjevač Marko Petrović i bubnjar Roko Leni Ukić. Kasnije su im se pridružili Ante Madunić i Antonio Vuletić. Bend je krajem prošle godine u mostarskom studiju “Pavarotti” snimio album koji će do kraja 2022. izaći za splitsku diskografsku kuću Street Pulse. Produkciju albuma potpisuju Saša Karabatak i Ivan Božanić (Pips Chips & Videoclips), a miksan je i masteriran u zagrebačkom studiju “Dan mrak”. Pjesma ‘Suze, krv i znoj’ najavni je singl za čiji spot scenarij, režiju i montažu potpisuje redatelj i glazbenik Dinko Čvorić (Doringo).

Stereotrip smo u Abraševiću imali priliku gledati 7. oktobra. Povodom koncerta sa frontmenom Markom Petrovićem porazgovarali smo o počecima benda, konceptu albuma i zvuku kojim teže.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
Stereotrip – Suze, krv, znoj

Poslušaj:Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).